MENUMENU

A II-a ediție a Forumului Economic Transfrontalier

În perioada 25-26 iunie 2014, Asociaţia “Euroregiunea Siret-Prut-Nistru” a organizat Forumul Economic Transfrontalier ediţia a II-a, eveniment la care au participat peste 400 de oameni de afaceri şi reprezentanți ai autorităților publice locale şi centrale din România, Republica Moldova, Ucraina, Germania, Polonia, Italia şi spațiul CSI.

Discursurile de inaugurare au fost rostite de către Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi şi președintele Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, şi Vasili Panciuc, primarul Municipiului Bălţi. Totodată, au susţinut scurte prezentări şi reprezentanţii partenerilor evenimentului: SC ApaVital SA Iaşi, Afaceri.ro, BCR Chişinău, SC Conest SA Iaşi, şi SC Cotnari SA Iaşi.

După mesajele participanților menționați au urmat prezentarea Municipiului Bălţi, vizite la standurile Forumului, şi o masă rotundă pe teme administrative. Un fapt remarcabil a fost includerea, în cadrul Forumului, a componentei „business to business”, fiind abordat, în primul rând, aspectul relaţional. În acelaș timp, la Forum au mai fost prezentate proiecte economice propuse spre implementare de administrațiile regionale şi locale din ţările menţionate, la care mediul de afaceri va găsi oportunităţi de conectare sau ajustare.

Prima zi a evenimentului s-a încheiat cu un concert al Filarmonicii de Stat „Moldova” Iaşi, susţinut la Palatului Culturii din Bălţi. În cea de-a doua zi a Forumului, au fost întreprinse vizite la obiective industriale și investiționale din Municipiul Bălți: producători de divinuri şi brandy, producători de băuturi răcoritoare, producători de utilaj agricol, întreprinderi de panificaţie, prelucrare a laptelui, dar şi la parcul industrial SA „Răut”.

La eveniment au mai participat reprezentanți ai Guvernelor României şi Republicii Moldova, corp diplomatic din România, Republica Moldova şi Ucraina, Președinți ai raioanelor membre ale Euroregiunii Siret-Prut-Nistru din Republica Moldova, Președinți ai Consiliilor Județene din România, Guvernatori și Președinți ai Regiunilor Ucrainene de pe frontiera comună, Președinți ai Camerelor de Comerț din România, Republica Moldova şi Ucraina, parteneri externi ai Primăriei Municipiului Bălţi și ai Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, finanțatori, oameni de afaceri, rectori, reprezentanți ai societății civile.

Evenimentul a fost organizat de către Asociaţia „Euroregiunea Siret-Prut-Nistru” și Primăria Municipiului Bălţi şi a avut loc la Complexul Lido din Municipiul Bălţi.

Scroll Up