MENUMENU

Conferinţa Ştiinţifică Internaţională, 6 noiembrie, Iași

În data de 6 noiembrie s-a desfășurat a XI-a ediție a Conferinței științifice internaționale „Dezvoltarea economico-socială durabilă a euroregiunilor și a zonelor transfrontaliere”. Aceasta este organizată de Academia Română, Filiala Iași – Institutul de Cercetări Economice și Sociale „Gh. Zane”, Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, Asociația Generală a Economiștilor din România și Universitatea de Stat „Alecu Russo” Bălți, Republica Moldova.

Scopul acestei manifestări științifice este de a evalua starea actuală de dezvoltare economică şi socială a Euroregiunii Siret-Prut-Nistru, dar și de a evidenția importanța dezvoltării euroregionale.

DSC_6585 2Deschiderea oficială a conferinței a a fost realizată de Victorel LUPU, Vicepreședinte Consiliul Județean IAȘI, Cercet. şt. pr. II dr. Teodor PĂDURARU, Institutul de Cercetări Economice şi Sociale “Gh. Zane” Iaşi – Filiala Iaşi a Academiei Române, Acad. Teodor DIMA, Directorul Institutului de Cercetări Economice și Sociale „Gh. Zane”, Prof.univ. dr. Simion CERTAN, Universitatea Agrară de Stat din Moldova, Chişinău, Republica Moldova, Prof. univ. dr., Serhii HAKMAN, Universitatea Naţională “Juriy Fedkovich”, Cernăuţi, Ucraina și Prof. univ. dr. Ion TALABĂ.

În acest an au fost înscrise aproximativ 120 de lucrări, dintre care 40 au fost prezentate în cadrul conferinței.

Scroll Up