MENUMENU

Forum Economic, 6-8 septembrie, Krynica Zdroj, Polonia

În perioada 6-8 septembrie a avut loc la Krynica Zdroj, Polonia, a XXVI-a ediție a Forumului Economic, supranumit și Davos-ul Estului. Forumul Economic a reunit 4000 de participanți, prim-miniștri, miniștri, comisari europeni, formatori de opinie, reprezentanți ai societății civile și administrației publice locale din Uniunea Europeană și vecinătatea sa estică.

Euroregiunea Siret-Prut-Nistru a fost partener instituțional al acestui eveniment. Euroregiunea Siret-Prut-Nistru a fost reprezentată de domnul Ion Leucă, Vicepreședinte Strategie și Dezvoltare Regională și Președinte al Raionului Glodeni.

Domnul Dumitru-Tudor Jijie, Director Executiv al Asociației Euroregiunea Siret-Prut-Nistru, a fost invitat în panelul „Interregional and Cross–border Cooperation on the Eastern Borders of the European Union – How to Increase its Significance?”, moderat de către Serhii Tatusiak, Președinte NGO „Ucraina–Polania–Germania”.

Cu această ocazie au fost aprofundate parteneriate deja existente și s-au identificat teme noi de colaborare, toate acestea înscriindu-se în obiectivul general al Euroregiunii Siret-Prut-Nistru privind dezvoltarea și modernizarea administrației publice locale din Republica Moldova în spirit european.

Scroll Up