MENUMENU

Forumul Președinților Euroregiunii Siret-Prut-Nistru – Comrat, 10 martie

În data de 10 martie, în Comrat, capitala regiunii autonome a Găgăuziei din Republica Moldova, a avut loc Forumul Președinților Euroregiunii Siret-Prut-Nistru (ESPN).

Forum Gagauzia (16)Asociația Euroregiunea Siret-Prut-Nistru (AESPN) este formată din 25 de raioane din cele 32 ale Republicii Moldova, Unitatea Teritorial Administrativă Găgăuzia, municipiul Bălți și 3 consilii județene (Iași, Vaslui și Prahova).

Forum Gagauzia (15)Totodată, Euroregiunea Siret-Prut-Nistru are semnat un acord de cooperare cu Euroregiunea Nistru, care include in lista membrilor regiunea Vinnița (Ucraina) și 7 raioane de pe frontiera de nord și nord-est a Republicii Moldova.
Programul Forumului Președinților Euroregiunii Siret-Prut-Nistru a fost:

  • 10:00 – 11:30 Adunarea Generală Ordinară a Asociației Euroregiunea Siret-Prut-Nistru
  • 11:30 – 12:00 Ședința Comitetului Director
  • 12:00 – 12:30 Deplasare Avdarma
  • 12:30 – 13:30 Vizitare Muzeu Etnografic Avdarma
  • 13:30 – 14:00 Întoarcere Comrat

Forum Gagauzia (10)Cea mai importantă decizie pe care am luat-o ține de organizarea Forumului Economic al Euroregiunii, care anul acesta va ajunge la cea de-a III-a ediție.Forum Gagauzia (17)

Am hotărât, în cadrul Adunării Generale Ordinare, ca acest Forum să aibă loc în noul Centru Expozițional din raionul Ialoveni, folosind infrastructura Municipiului Chișinău. Este bine ca cel mai important proiect al Euroregiunii să prindă rădăcini și să se desfășoare, an de an, în același loc.Forum Gagauzia (12)
La acest Forum au participat ca invitați Paul Butnariu, Președintele Camerei de Comerț Iași, și Ciprian Crețu, Director & Station Manager Impact FM si Viva FM. Cei doi au avut programe dedicate constând în întâlniri cu omologi din domeniile de afaceri și media.DSC_5896
Republica Moldova trebuie sprijinită în drumul său spre Uniunea Europeană, iar acest Forum reprezintă unul dintre pașii concreți în această direcție.Forum Gagauzia (11)

Scroll Up