MENUMENU

Vizită de studiu profesori de biologie din Raionul Ungheni, 17 iunie 2015

Un grup format din 20 de profesori de biologie, din învățământul gimnazial și liceal, din Raionul Ungheni, printre care Șeful Direcției de Învățământ Ungheni, Grigore Vasile, au efectuat o vizită de studiu la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” și Universitatea” Alexandru Ioan Cuza”. Această vizită a fost organizată de către Asociația „Euroregiunea Siret-Prut-Nistru” împreună cu cele două universități.

DSC_1896 1La Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” au fost întâmpinați de Marilena ȘCHIOPU, Departamentul de Promovare și Imagine, și conf. dr. Mihai STANCIU, prodecanul Facultății de Agricultură.

DSC_1937A fost prezentată Aula Magna „Haralamb Vasiliu”, cea mai mare sală 3D din sud-estul Europei, unde a fost vizionat un tur virtual al acestei universități și s-a discutat despre posibilitatea dezvoltării unei colaborări interinstituționale educaționale transfrontaliere. Apoi au fost vizitate Laboratorul de instruire emersivă, Biblioteca universității (singura bibliotecă universitară care respectă standardele europene), Laboratorul de fitopatologie și Institutul de cercetări pentru agricultură și mediu și Stațiunea Didactică „Vasile Adamachi”, fiind prezentate laboratoarele dotate prin fonduri europene și fitotronul (un centru de cercetare pentru agricultură în condiții climatice dirijate).
DSC_1989

La Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” s-au vizitat Corpul A, printre care Sala Pașilor Pierduți, și Corpul B, Facultatea de Biologie. Doctorandul Ștefan STRUNGARU a realizat o prezentare a corpului B, îndeosebi a Facultății de Biologie.

DSC_2018

Au fost vizitate laboratoarele acestei facultăți, printre care Laboratorul de genetică moleculară și arheogenetică, Laboratorul de ecotoxologie acvatică, Laboratorul de chimie generală și biochimie și laboratoarele CERNESIM, realizate prin fonduri europene.
DSC_2033

Ultima parte a programului vizitei de studiu a constat în vizitarea Grădinii Botanice „Anastasie Fătu”. Aici au fost întâmpinați de prof. dr. Cătălin TĂNASE, Directorul Grădinii Botanice „Anastasie Fătu” și Prorector al Universității „Alexandru Ioan Cuza”.

DSC_1981Camelia IFRIM, secretar științific și biolog principal dr., a prezentat serele și secțiunea „Rosarium”.

DSC_2052 Sfârșitul programului a conchis cu dorința profesorilor din raionul Ungheni de iniția și concretiza proiecte de colaborare cu instituțiile de învățâmânt vizitate și de a intermedia vizite de studiu ale elevilor pe care îi îndrumă.DSC_2098

Scroll Up